Overzicht


Concours d’élégance Paleis Het Loo: het grootste klassiekerfeest van Nederland.

schets 1De 14e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn staat weer voor de deur. Het grootste klassiekerevenement in Nederland vindt plaats op 29 ,30 juni en 1 juli 2018.

De auto’s die deelnemen aan het Internationale concours staan door de verbouwing van het Paleis dit jaar niet op de basse-court maar op het stallenplein opgesteld. Het Nationale Concours staat midden op het gras en de deelnemers aan de sprint staan opgesteld op de stallen laan.  Kortom alles wordt uit de kast getrokken om van de 14de editie een nog groter spektakel te maken dan het al is, met als centraal middelpunt “Paleis Het Loo”. Een mooier decor voor een feestje is niet te bedenken in Nederland.

Niet nieuw maar wel succesvol en dus weer terug zullen de diverse merk- of themagebonden displays op het concoursterrein zijn. Het idee is om vier opvallende, spraakmakende of bijzondere modellen van een merk of volgens een bepaald thema samen te voegen om zo interessante ‘tentoonstellingen’ binnen het autofeest te creëren.

We streven wederom naar een goede mix van unieke, exclusieve automobielen en bereikbare ontwerpen uit het verleden. Dat laatste doen we onder meer met de klassiekerparkeerplaats op het concoursterrein. Daar kunnen bezoekers met hun klassieke auto, gratis parkeren. Dat levert altijd een bonte verzameling op van  leuke, mooie en bijzonders klassiekers.
Op het terrein rond het paleis zal voorts van alles te beleven zijn voor jong en oud, man en vrouw. Denk daarbij aan tal van kleine winkeltjes met lifestyle producten, modeshows, optredens van diverse artiesten en heel veel meer!

Internationale Concours d’elegance Paleis Het Loo

Het Internationale Concours d’élégance Paleis Het Loo is de basis van het weekend. Z’n 70 top klassiekers uit binnen en buitenland strijden om de titel ‘’Best of Show 2018’’ Geselecteerde inschrijvingen worden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. De vraag is wie brengt de ‘’Best of Show’’ naar Apeldoorn?
Lees meer

Classic Sprint

Op de Koningslaan sprinten diverse malen per dag vooroorlogse automobielen. Het brullende geluid, de geur van olie en verbrand rubber, samen met de enthousiaste presentatie door Bert van den Dool, maken dit tot een zeer spectaculair onderdeel tijdens het weekend.
Lees meer

Royal fair & Classic Car Sales

Op de Royal Fair presenteren ruim 30 bedrijven hun waar aan de concours bezoekers. Niet alleen auto gerelateerd maar ook shops met luxe artikelen die in de smaak zullen vallen bij de dames. U vindt er onder meer mode, sieraden, antiek en kunst. Nabij de Fair zijn er heerlijke terrasjes waar verscheidene foodtruck hapjes en drankjes serveren. In samenwerking met Autoweek Classics is er een verkoopveld.  Bekende Nederlandse handelaren kunnen hier hun klassieke auto’s presenteren.
Lees meer

Paleis het Loo

Dit jaar kan het hele gezin genieten van het Concours d’élégance op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Met het entreebewijs voor het Concours kun je namelijk ook genieten van een wervelende modeshow, live muziekoptredens, de Royal Fair en van leuke activiteiten voor kinderen. Natuurlijk kun je ook de koninklijke vertrekken in Paleis Het Loo bezoeken.
Lees meer

Classic Car Arena

Een populair onderdeel van het evenement is de klassiekerparkeerplaats. Parkeerplaats is eigenlijk niet de juiste benaming het is meer een ‘’mobiel’’ museum. Parkeren is gratis voor  iedere bezoeker die met een klassieke auto komt. Tevens is de Classic Car Parking een perfecte plek om met een rally te finishen. Exclusief zijn dit jaar Picknick manden te koop om te kunnen lunchen bij uw eigen ‘’Heilige Koe’’
Lees meer

Rollende Keukens & Entertainment

Het evenement wordt aangekleed met gezellige muziek en onverwacht entertainment. Voor de innerlijke mens zijn er de diverse rollende keukens die over het terrein staan opgesteld, wat dacht u van heerlijke Franse frietjes uit een Citroen HY, vers schepijs geserveerd uit een Engelse Bedford of verse belegde stokbroodjes uit een authentieke VW Bus.
Lees meer

Tickets kopen

U kunt hier online kaarten bestellen. U zult een dag waarop u wilt gaan en het aantal kaarten moeten kiezen.
Wilt u zowel zaterdag als zondag aanwezig zijn? Koop dan een Weekendkaart tegen een lager tarief
Lees meer