Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen.
Heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

 

Ik woon in de directe omgeving van Paleis Het Loo, wat merk ik van het evenement? 

We proberen van het Concours d’Élégance Paleis Het Loo voor iedereen een feest te maken en de overlast in de buurt tot het minimale te beperken. Niettemin: als de buren een feestje organiseren, gaat dat zelden ongemerkt voorbij.

Om de veiligheid van de deelnemende auto’s zoveel mogelijk te garanderen, zullen wij langs het schapenhek dat de grasvelden voor het paleis omringt hogere hekken plaatsen. Deze zijn nodig voor zowel de bewaking als de toegangscontrole. Deze hekken zullen maximaal één week blijven staan.

Op de zaterdagavond zal er een BBQ worden gehouden voor deelnemers. Hierbij is ook live muziek aanwezig. Dit duurt uiterlijk tot middernacht.

Tijdens het evenement zal het door de toestroom van bezoekers drukker zijn dan gebruikelijk. Wel hebben we door het aanwijzen van extra parkeerplekken geprobeerd om overlast in de buurt te minimaliseren.

Mocht u toch overlast ervaren, dan vragen we u dit aan ons te melden. We hopen echter dat dit niet het geval is. Tot slot wijzen we u erop dat u als omwonende voor een gereduceerd tarief kaarten kunt kopen. Want ook hier geldt de regel van ieder feestje: je kunt je buren maar beter uitnodigen om het feest mee te vieren!

Ik heb een Museumkaart, is deze geldig tijdens het evenement? 

Tijdens het Concours d’Élégance Paleis Het Loo is de Museumkaart niet geldig. Houders van een Museumkaart betalen de reguliere toegangsprijs.

 

Is het evenement rolstoeltoegankelijk? 

Het evenement vindt voor een groot deel plaats op de grasvelden voor Paleis Het Loo. Dit betekent dat het evenement wel rolstoeltoegankelijk is, maar waarschijnlijk niet rolstoelvriendelijk. De paleistuinen zijn eveneens toegankelijk, maar door de grindpaden ook niet rolstoelvriendelijk. Wel zijn er gehandicaptenparkeerplaatsen op de parkeerplaats aan de Amersfoortseweg.

Voor eventuele begeleiders geldt de reguliere toegangsprijs.

Mag ik mijn hond meenemen naar het evenement? 

Honden zijn niet toegestaan op het terrein, mede vanwege de veiligheid bij de sprint. Een uitzondering hierop zijn uiteraard hulp- en geleidehonden.

 

Ik heb een klassieke auto. Kan ik mij inschrijven voor het concours? 

Het Concours d’Élégance Paleis Het Loo bestaat uit een onderdeel: het Internationaal Concours. Als uw auto past binnen de thema’s die gelden voor dit jaar, zou uw auto in aanmerking kunnen komen voor deelname.

Het is echter van belang dat uw auto ook aan de reglementaire voorwaarden voldoet. De eenvoudigste manier om dit te weten te komen, is door een mail met uw gegevens en informatie over de auto (liefst met foto) te sturen naar de organisatie. Dit kan via janpeter@nijmeijersevents.nl.

 

Kan ik met mijn auto parkeren op het evenemententerrein? 

De parkeerplaats van Paleis Het Loo is tijdens het evenement gereserveerd voor VIP-gasten en gehandicapten. Voor alle andere bezoekers zijn andere parkeerplaatsen voorzien, waaronder een speciale klassiekerparkeerplaats. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Route en parkeren.

 

Ik heb een vooroorlogse auto. Kan ik deelnemen aan de sprint? 

De sprint wordt georganiseerd in samenwerking met de Dutch Vintage Sports Car Club. Om de mogelijkheden te bekijken, kunt u het beste direct met deze club contact opnemen. Het mailadres is: secretariaat.dvscc@gmail.com.

 

Ik zou in aanmerking willen komen voor een persaccreditatie, hoe kan ik die aanvragen?

Onder de kop media/accreditatie 2018 kunt u de voorwaarden lezen die gelden voor een persaccreditatie. Meent na het lezen hiervan in aanmerking te komen voor een pers accreditatie dan
kunt het formulier op diezelfde pagina invullen. Alleen op deze manier maakt u kans om als pers
een accreditatie te verkrijgen. Aan de kassa kan deze niet meer worden verleend.

Is er een overzicht van hotels in de buurt van het evenement?

Op deze website onder de kop bezoekers/overnachten vind u een aantal hotels in de directe omgeving van het evenementen terrein met de bijbehorende contact gegevens.

Ik ben of begeleid een invalide?

U dient net als alle andere bezoekers een entreekaart te kopen (in de voorverkoop of aan de kassa)!

Accreditatie

Om misbruik te voorkomen en fraude met de vele in omloop zijnde valse perskaarten vragen wij u als pers, om u van te voren bij ons aan te melden. Wij proberen het u niet moeilijker te maken dan noodzakelijk en hopen uiteraard dat zo veel mogelijk media over ons prachtige evenement willen schrijven.

lees meer

Bestel hier uw dagkaarten

Nu verkrijgbaar

Bestel tickets

Huisregels

Om het verblijf voor alle bezoekers van Concours d ‘Élégance zo prettig mogelijk te laten zijn, gelden voor bezoek aan en verblijf op dit evenement, tenminste de onderstaande huisregels.   Bezoekers van Concours d ‘Élégance:   AANSPRAKELIJKHEID Betreden de evenementenlocatie op eigen risico. Organisator Classic Events aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde…

Meer info

Bezoekersinfo

Bezoekersinfo We kijken er naar uit om u te ontvangen bij de veertiende editie van het Concours d’Élégance Paleis Het Loo. Op deze pagina’s vindt u informatie over het evenement. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.  

Meer info

Dresscode

Period dress preferred Niet verplicht, wel gewaardeerd: passende kleding. Een mooie hoed en een jasje voor de heren worden op prijs gesteld, net als een mooie jurk voor de dames. Voor onze Club d’Élégance geldt wel een dresscode. Mocht u geen period dress hebben, dan vragen we u daar gekleed te gaan in tenue de…

Meer info

Overnachten

Overnachten   Bastion Hotel Apeldoorn   Het is mogelijk om in het weekend van 29 juni t/m zondag 1 juli een kamer te boeken met korting in het Bastion Hotel Apeldoorn. Voor het boeken van een kamer met een verlaagd tarief: klik hier. Loolaan 556 7315 AG Apeldoorn 055 579 1255 bastionhotels.nl Van der Valk Hotel…

Meer info

Route en Parkeren

Route en Parkeren Paleis Het Loo is goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als per auto. Per klassieke auto Als u met een klassieke auto komt, kunt u parkeren op onze speciale klassiekerparkeerplaats: de Klassieker Parking. Er zijn veel definities voor het begrip ‘klassieker’, maar in dit geval verstaan we er auto’s onder die…

Meer info
Wie gingen er u voor

Bekijk hier de complete uitslag voor 2018

Bekijk de uitslag