Centrum Apeldoorn in teken van klassieke auto’s en trapautorace voor de jeugd

Van 29 juni tot 1 juli aanstaande is Apeldoorn drie dagen lang het internationale centrum van de mooiste auto’s tijdens het Concours d’Élégance Paleis Het Loo. Het evenement begint dit keer op het Apeldoornse Marktplein, waar Apeldoorn Binnenstad en de nieuw opgerichte Veluwsche Oldtimer Club op vrijdag 29 juni het startsein zullen geven. Ruim een week eerder is er voor de jongste racefans  een Pedal Car Race.

 

Tegenwoordig droomt iedere jonge autoliefhebber er van om de nieuwe Max verstappen te worden. De eerste stappen in die richting kunnen op woensdag 20 juni worden gezet. Dan vindt vanaf 13:00 uur een trapautorace plaats op het Raadhuisplein in Apeldoorn.  Daarmee komt niet alleen Apeldoorn in de sfeer van het Concours d’Élégance dat op 29 juni begint, de Pedal Car Race geldt ook als voorschot op de GoodYear Spint met vooroorlogse auto’s op de Middellaan van het paleis die ruim een week later plaatsvindt. De Pedal car Race staat open voor kinderen van vier tot acht jaar en aanmelden kan via info@classicevents.nl. Enige haast is geboden, het aantal plekken is beperkt.

 

Hartje Apeldoorn

Ruim een week nadat de stofwolken van de trapautorace zijn opgetrokken, vindt het internationale Concours d’Élégance plaats in de tuinen van het Paleis Het Loo. De aftrap voor dit evenement vindt ook plaats in hartje Apeldoorn: op vrijdag 29 juni om 11.00 uur verzamelen zo’n twintig oldtimers van de Veluwsche Oldtimer Club zich op het Apeldoornse Marktplein om met wethouder Jeroen Joon naar Paleis Het Loo te rijden voor de feestelijke opening van het concours. Het is voor het eerst dat het concours van vrijdag tot en met zondag wordt gehouden.

 

Veluwsche Oldtimer Club
Oldtimers en Apeldoorn. Het is duidelijk een mooie combinatie. Niet alleen vanwege het jaarlijkse concours, ook zijn er veel oldtimereigenaren en -liefhebbers in de regio. Daarom is onlangs de Veluwsche Oldtimer Club (VOC) opgericht. De club is er om de prachtige hobby rond het bezitten en genieten van oldtimers te bevorderen, inclusief evenementen, ritten en meetings. Het maakt het niet uit wat het merk, type, bouwjaar of de staat van de auto is, mits deze ouder is dan 25 jaar.

 

De club onderzoekt zelfs de mogelijkheid van een echt oldtimercentrum in de regio, waar spontane ontmoetingen kunnen plaatsvinden en mogelijk ook sleutelruimte en stalling beschikbaar zijn. Een van de initiatiefnemers en tevens bestuurslid van de VOC is Classic Events, de organisatie achter het Concours d’Élégance Paleis Het Loo.

Bestel hier uw dagkaarten

Nu verkrijgbaar

Bestel tickets

Het complete programma voor 2018

Nationale en Internationale Classics, eten, drinken, muziek en meer. Dit mag u niet missen!

Bekijk programma

Download nu de Concours D’Élégance app

Voor het programma, het laatste nieuws en nog veel meer…

App store Play store

Carrera 2018: A dash to Marrakesh

Op avontuur met je eigen klassieker door midden Spanje en de Marokaanse Woestijn?

Ga mee op reis met Classic Events op de Carrera 2018!

Ga mee!