Period Dress Preferred

Algemene informatie

Concours d’Elegance Paleis Soestdijk

Het grootste klassiekerfeest van Nederland
Vanaf de eerste editie in 1999 heeft het Concours d’Elegance Paleis Het Loo één doel: de mooiste auto’s laten zien die er te vinden zijn. Sinds de 2019 editie is het Concours d’Elegance verhuist van Apeldoorn naar een nieuwe locatie, het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie mag anders zijn, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Het onbetwiste hoogtepunt van het evenement is het internationale concours. Op dit concours d’Elegance schitteren de pronkstukken uit klassieker collecties uit binnen- en buitenland. Een gerenommeerde internationale jury zal de auto’s beoordelen.

Toch is Concours d’Elegance méér dan een concours – veel meer. Centraal hierin staan de beroemde tuinen van het paleis, waar de Tour d’Elegance plaatsvindt. Dit is een ware belevingstoer, waarin actieve presentaties zorgen voor een ware experience. Niet alleen van het paleis en het landgoed, maar ook van mode, kunst, boeken en natuurlijk auto’s. De picknickweide zorgt voor een welkome onderbreking. Een picknickmand meenemen is niet nodig; de aanwezige foodtrucks voorzien in stijl in iedere behoefte.

Concours voor dummies
Heeft u van een vriend, zakenrelatie of voor vaderdag een ticket gekregen voor het concours maar eigenlijk geen idee wat het is? Geen nood, we leggen het graag uit!

In de beginjaren van de auto was een concours d’élégance vooral een wedstrijd waar het mooiste ontwerp werd gekozen. Een auto was in die tijd vaak maar half af als hij de fabriek verliet; je moest hem zelf door een carrosseriebouwer van een carrosserie laten voorzien. Na de oorlog werd dat anders, toen kwam de massaproductie van de auto op gang. Daarmee veranderde de functie van een concours d’élégance: het werd nu een soort wedstrijd wie de mooiste klassieke auto heeft. Daarbij telt niet alleen het ontwerp van de auto mee, maar speelt ook de staat van de auto een grote rol. Die wordt beoordeeld door een internationale jury, die onder meer uit klassieker experts, autojournalisten en designers bestaat.

Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk De Hofstede aen Zoestdijck werd rond 1650 gebouwd als buitenverblijf voor de Amsterdamse burgemeester Jacob de Graeff. In 1674 kocht stadhouder Willem III het om het te laten… Lees meer

Meer info