Concours d’Élégance Paleis Het Loo naar drie dagen

AUTOLIEFHEBBERS RESERVEREN 29 JUNI TOT EN MET 1 JULI 2018 IN HUN AGENDA

CONCOURS D’ELEGANCE PALEIS HET LOO NAAR DRIE DAGEN

APELDOORN, 2 februari 2018 – Om liefhebbers van klassieke en bijzondere automobielen de mogelijkheid te bieden extra te genieten, wordt dit jaar het Concours d’Élégance Paleis Het Loo in 2018 verdeeld over drie dagen. Al op vrijdag 29 juni 2018 begint het feest, met op die dag een uiterst bijzonder college over Porsche, het merk dat dit jaar zijn zeventigste verjaardag en het 55-jarig bestaan van de 901/911 viert. Gijs van Lennep, Harm Lagaay, en anderen zullen over het iconische merk vertellen.
Waarom niet twee maar drie dagen genieten van bijzondere auto’s? Die vraag stelden Timo Rietbergen en Jan Peter Nijmeijers, organisatoren van het Concours d’Élégance Paleis Het Loo zich. Het antwoord was snel gevonden, vandaar dat het concours in 2018 al op vrijdag begint. Op een bijzondere manier bovendien: met het Porsche College, ter ere van het 70 jarig bestaan van het merk. Veel Porsche-prominenten, waaronder Harm Lagaay en Gijs van Lennep zullen door de geschiedenis van het merk lopen aan de hand van iconische modellen, onder meer uit de collectie van Porsche Centrum Gelderland en bijzondere verhalen. Een unieke kans waarbij de merkliefhebbers natuurlijk aanwezig moeten zijn.

Naast Porsche staat het 120-jarig bestaan van Renault centraal. Oude en nieuwe modellen en natuurlijk aandacht voor Alpine, dat vorig jaar zijn A110 op het concours liet debuteren. Engelse merken komen dit jaar eveneens goed aan bod: De Mascotte, de Nederlandse vereniging van Rolls-Royce- en Bentley-eigenaren, zal met een groot aantal auto’s en leden aanwezig zijn.

Goed nieuws voor de liefhebbers van moderne vierwielers: inmiddels hebben meer dan 10 auto-importeurs hun medewerking toegezegd. Zij zullen hun ‘latest & greatest’ tonen in Apeldoorn. Daarmee is het concours uitgegroeid tot misschien wel het enige boeiende alternatief voor de Amsterdamse AutoRAI.

Uniek aan het evenement blijft natuurlijk de actie, want van een groot aantal tot de verbeelding sprekende historische auto’s wordt de motor gestart. En dat niet alleen, want het publiek kan de bolides in actie zien tijdens de Classic Sprint op de prachtige Koningslaan.

Het Concours d’Élégance Paleis Het Loo 2018 heeft plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en zondag 1 juli bij Paleis het Loo in Apeldoorn. De komende maanden zullen de overige thema’s, primeurs en aanwezige automerken bekend gemaakt worden.

 

Bestel hier uw dagkaarten

Nu verkrijgbaar

Bestel tickets

Het complete programma voor 2019

Nationale en Internationale Classics, eten, drinken, muziek en meer. Dit mag u niet missen!

Bekijk programma

Download nu de Concours D’Élégance app

Voor het programma, het laatste nieuws en nog veel meer…

App store Play store