Concours klassen 2020

De Concours klassen van 2020

In meer dan 135 jaar automobielontwikkeling bleef niets hetzelfde. De techniek benaderde langzaam maar zeker hedendaagse perfectie, comfort komt nu overeen met dat van thuis. Maar bovenal veranderde het design: het gezicht van de auto. Daarom telt het concours Paleis Soestdijk op 29 en 30 augustus 2020 twaalf klassen, inhoudelijk bepaald door leeftijd, cultuur en ontwerp – van het glimmende koper uit de pionier-jaren van de automobiel tot iconische super sportwagens uit het recente verleden.

90 years Carrozzeria Pininfarina

Italiaanse creativiteit en autodesign zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de naam Pininfarina uit Turijn is in dat verband de grootste maestro aller tijden. Diens 90-jarige bedrijf schiep niet alleen baanbrekende en futuristische studies maar ook tijdsbepalende modellen, van de Peugeot 404 en 504 tot sportieve Alfa Romeo spiders, chique Lancia coupé’s maar ook speciale Cadillacs. Een 90 jaar bestrijkende selectie is op zich al een zeldzame ervaring.

70 years Ferrari by Pininfarina

Iedere liefhebber kent de Ferrari 365 Daytona berlinetta, of de 512 Testa Rossa. Het zijn slechts twee van de talloze door Pininfarina ontworpen en geproduceerde Ferrari modellen sinds 1950. Veel daarvan waren exclusief ontworpen voor de groten der aarde – van filmster Ingrid Bergman tot onze eigen Prins Bernard. Dergelijke unieke exemplaren staan tegenwoordig achter slot en grendel in privé collecties maar bezoekers van het concours Paleis Soestdijk kunnen ze met eigen ogen bewonderen.

Iconic sports cars of the 80-ties & 90-ties

Nog maar kort geleden haalden ze het autonieuws maar nu al hebben ze verzamelaarswaarde: de super sportwagens van eind vorige eeuw. Zoals de uiterst zeldzame en 386 km/uur (!) snelle McLaren F1 waarvan er tussen 1992 en 1996 maar 107 zijn gemaakt en meteen na zijn introductie de 24-uusrace van Le Mans won. Of de Ferrari F40 uit 1987, bedoeld als exclusieve sportwagen met race-aspiraties die uiteindelijk met 1337 gebouwde exemplaren een commercieel succes werd. Hun unieke en exotische uiterlijk is bewonderenswaard.

Rally cars of the 60-ties & 70-ties

Ze zagen er onschuldig uit met hun burgerlijke carrosserieën. Maar voorzien van grote lampen, geprepareerde motoren en speciale wielen bepaalden zij het aanzien en historisch verloop van de internationale rallywereld: de Ford Escorts, Mini Coopers, Opel Kadetts en ook onze vaderlandse Dafs. Daarna namen Alpine Renault en Lancia Stratos de sportieve macht over. Deze qua uitmonstering vergeten rally kampioenen dwingen bij voorbaat respect af.

70 years Porsche 356

De Porsche 911 staat op het netvlies van ieder autokenner. Maar het laatste exemplaar van diens illustere voorganger, de Porsche 356, is alweer 55 jaar geleden geproduceerd. Juist daarom alle aandacht voor dit karakteristieke Porsche model dat zo’n pioniersrol voor het Duitse merk vervulde. De variatie aan cabrio’s, spiders en coupé’s is even uitgebreid als het aantal racesuccessen, van de eerste nog bescheiden 55 pk versie uit 1948 tot de sterkste 130 pk Carrera 2! Je ziet ze zelden bij elkaar.

Front-engine Grand Prix racers

In moderne F1-machines herken je coureurs hooguit aan een kleurrijke helm. Dat was in de gouden jaren van de autosport tot 1960 anders. Gekleed in slechts een poloshirt zag je coureurs trekkend aan een groot stuurwiel zichtbaar in gevecht met hun eenpersoons bolide want de smalle banden hadden maar weinig grip. Vóór hen brulde een machtige motor en ze droegen de merknaam Maserati, ERA, Ferrari of Mercedes-Benz. Op Soestdijk zien we er een paar naast elkaar, als stonden opgesteld voor de pits.

Shining brass of the belle époque

Nadat de wereld eind 19e eeuw met verwondering het fenomeen auto had ontdekt, beleefde de ontluikende auto-industrie tot 1914 een bloeiperiode. Met imposante koetswerken, gedecoreerd met glanzend koperen koplampen en van binnen bekleed met de mooiste kwaliteit stof of leer staken welgestelde klanten elkaar de loef af. Op de openbare weg kom je de oudste Peugeots, Daimlers of Spykers niet meer tegen – wel op Soestdijk tegen het historisch decor van ons nationale paleis.

Brexit tourers of the 30-ties

In de jaren dertig maakten de Engelsen lange ritten over het Europese continent in hun luxe open toerwagens. De frisse lucht, wind door de haren en onbelemmerd zicht rondom kon door niets worden overtroffen. En er was keus genoeg want ieder zichzelf respecterend Britse automerk bood minstens een open toermodel aan: Rolls-Royce, Alvis, Bentley, Lagonda maar ook Austin of Riley. Op het gras voor het paleis herleeft de nostalgische sfeer die deze karakteristieke Engelse automobielen uitstralen.

Pre-war special coach-work

Wie voor de tweede wereldoorlog geld had en zich wilde onderscheiden ging met een compleet rijdend chassis naar een gerenommeerde carrosseriebouwer. Die tekende vervolgens een exclusief ontwerp, doorgaans overeenkomstig de mode en cultuur van Amerika, Engeland, Frankrijk of Italië. Daarom zijn de stijlen van toenmalige Romeo’s, Packards, Hispano Suiza’s of Mercedessen zo totaal van elkaar verschillend. Ook op Soestdijk waar geen auto in deze klasse gelijk is aan de ander.

Post-war special coach-work

Een auto met een carrosserie die niemand anders bezat behoorde in de jaren vijftig niet meer tot de mogelijkheden. Maar fabrikanten speelden nog wel in op de wens voor iets speciaals. Zij lieten bij gespecialiseerde carrosseriebouwers in kleine serie iets bouwen dat qua stijl en detaillering afweek van de grote massa. In een Delahaye met koetswerk van Chapron of zelfs Pennock uit Den Haag, een Bentley Mulliner-Park Ward maar ook een eenvoudiger maar niet minder exclusieve Peugeot 403 cabriolet kon je je dan met goed fatsoen vertonen op de golfclub.

Gentlemen’s sports cars of the 50-ties & 60-ties

Het was in de jaren vijftig en zestig een uitstervend ras: de amateur coureurs die met snelle exclusieve sportwagens dagelijks rondreden maar in weekends nog wel eens aan een autorace wilden meedoen. Beroemde sportwagenfabrikanten als Aston Martin, Maserati, Mercedes-Benz of Porsche speelden gretig in op die behoefte. Dat resulteerde in ogenschijnlijk bekende sportwagens die dankzij toegevoegde sportieve eigenschappen en stilistische details meer exclusiviteit uitstraalden.

Nederlandse Carrosseriers

De lijst met carrosseriebouwers die met name voor de tweede wereldoorlog de fraaiste koetsen bouwden voor de rolling chassis’ van luxemerken is lang. Maar behalve bekende namen, zijn er ook veel kleine koetsbouwers geweest, ook in eigen land. De bekendste is wellicht Spyker, zij bouwden immers de Gouden Koets en begonnen 1998 met productie van eigen automobielen. Andere bekende namen waren Veth, Roos, Pennock, Van Rijswijk en Schutter & Van Bakel waarvan enkele ook begonnen ook met rijtuigen. Maar hoeveel van de door hen gemaakte automobielen bestaan nog?

Inschrijven 2020

Inschrijven 2020

Deelname aan het Concours d’Elegance 2020 Een Concours d’Elegance is een evenement voor mooie klassieke auto’s, maar dat wil niet zeggen dat iedere mooie klassieker in iedere editie van het… Lees meer

Meer info