Period Dress Preferred

VLIEGENDE START VOOR CONCOURS D’ELEGANCE PALEIS SOESTDIJK 2020

SOESTDIJK, 3 februari 2020 – Na een succesvolle eerste editie keert Concours d’Elegance Paleis Soestdijk terug in de van zomer 2020. Op 29 en 30 augustus aanstaande vormen de paleistuinen van Paleis Soestdijk het luisterrijke decor voor het grootste autofeest van Nederland. Rondom het Internationaal Concours d’Elegance is opnieuw een aansprekend en gevarieerd programma samengesteld met aansprekende thema’s en nieuw: de Tour d’Elegance.

Hoewel het concours pas in augustus plaatsvindt, na nu al van een vliegende start worden gesproken. Inmiddels is duidelijk dat veel sponsoren en standhouders zich opnieuw aan het evenement hebben verbonden. En logisch, het programma belooft veel spektakel. Op vrijdag 28 augustus geeft de Tour d’Elegance, een toertocht voor aan het concours deelnemende auto’s, een voorproefje van het Internationaal Concours op zaterdag 29 en zondag 30 augustus.

Volop variatie

Op het concours komen de volgende klassen aan bod: het befaamde Italiaanse ontwerphuis Pininfarina bestaat 90 jaar en wordt geëerd met de thema’s Pininfarina Ferrari’s en Pininfarina coachwork. Ook is er aandacht voor , Rallycars of the 60s, 70 jaar Porsche 356, Brexit tourers of the 30s, Iconic Sportscars of the 80s & 90s, Pre-War & Post-War special coachwork & Grand Prix cars before F1. Vleugje Hollands glorie is er met de display over Dutch Coachbuilding, waarmee Nederlandse carrosseriebouwers zoals Pennock, Veth & Schutter en Van Bakel in de schijnwerpers worden gezet.

Organisator Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace: “Onze bezoekers waarderen de combinatie van vertrouwde en verrassende elementen. Naast de spectaculaire ENI Behendigheidssprint voor vooroorlogse auto’s keert ook het Octane nationaal concours terug. En we kijken naar verleden en toekomst, bijvoorbeeld met elektrische voertuigen. Reken op een zeer rijke mix met een aantal bijzondere verrassingen.” Geen verrassing, wel logisch: het paleis wordt speciaal voor het concours wakker gekust en zal te bezichtigen zijn. Zo kan vanuit de werkkamer van Prins Bernhard naar de klassiekers worden gekeken.  

Inschrijving geopend

Met het vaststellen van de datum voor Concours d’Elegance Paleis Soestdijk 2020 is de inschrijving voor het concours officieel geopend. Stuur een bericht naar info@classicsatthepalace.com voor uitgebreide informatie over deelname.